Det store, lille amerikanske bandet Beirut annonserte 1. juli i år deres nye album, No No No. Under innspillingen av albumet som ble sluppet 11. september, gikk bandets frontmann, Zach Condon, gjennom tøffe tider. Han gjennomgikk både en skilsmisse og sykehusbesøk som følge av utmattelse. Til tross for dette har de klart å levere enda et magisk album!

Beirut sin musikk er som kjent inspirert av folkemusikk. De har latt seg påvirke av spesielt øst-europeisk musikk og de komplekse rytmene man kan finne der. Denne «viben» får man allerede på første låt, «Gibraltar», som er et lite område i Sør-Europa. Låtene «August Holland», «Perth», «Pacheco» og «Fener» er også navngitt etter områder fra rundt om kring i verden.

I alle låtene har de brukt relativt store ensembler, med både blåsere og strykere. Albumets instrumentale låt, «As Needed», har en jazzy beat, et forfriskende gitarriff og deilig flerstemt stryk på toppen. I låtene «At Once» og legger de på en solid blåserekke som løfter opp låten og gir det lille (store) ekstra som gjør at dette er en låt som garantert vil gi deg gåsehud. I låtene «No No No» og «So Allowed» er både blåsere og strykere brukt på en frisk måte. Ikke for mye av det gode, heller tvert i mot! Albumet består av 9 låter, det kunne gjerne vært fler!