El Caco beskriver selv sitt nye album 7 som «En sult du ikke har følt på en stund». På en måte har de rett. Det er 3 år siden de slapp Hatred, Love & Diagrams, en innertier av et album, og dermed har det vært lenge å vente på oppfølgeren. På den annen side er det såpass lenge siden at man i mellomtiden fint har klart å opparbeide en grei hunger for nytt materiale fra lillestrømskanten.

Så har 7 vært verdt å vente på? Så absolutt. Igjen leverer trioen et beintøft og hardtslående album det er lett å bli begeistret for. Skiva, innspilt i Bergen med Herbrand Larsen (Enslaved) bak spakene, låter umiskjennelig som El Caco i god rock/grunge/stoner stil. Kanskje enda mer lekent denne gangen, noe singlene Curious og Ambivalent gir utrykk for. I tillegg har de klinket til og laget en instrumentallåt In Space All Huge Beasts Just Seem Tiny, og som om ikke det var nok har de også tatt turen innom et litt hardere hjørne med Reach Out hvor vokalen er nede i growl-kjelleren på refrenget.

Det som er gøy, og kanskje også typisk for bandet, er at de får alt til å passe så bra både hver for seg og sammen. Legger man til et solid tekstforfatter-arbeid, og en nesten genial lydproduksjon på toppen så blir resultatet hel ved, eller hel vinyl om du vil.

8 korte (til El Caco å være), velproduserte og gjennomgående fete låter, men sulten er man fremdeles.