Archy Marshall er en kreativ fyr med mange baller i luften. I løpet av sine 21 år har han utfoldet seg under forskjellige navn som Edgar The Beatmaker, DJ JD Sports, Sub Luna City, Zoo Kid og det han er aller mest kjent som, King Krule. Her har du fått levert alt fra hip-hop, en dose punk og litt rar indie rock.

Hans siste utgivelse er et multiprosjekt med bok-, dokumentar- og plateutgvelse. I følge han selv er albumet et lydteppe for boken som inneholder tegninger, fotografier og poesi fra Archy og broren hans, Jack Marshall. Minidokumentaren kan du sjekke ut nederst i denne anmeldelsen.

Det er én ting Archy er spesielt flink til, og det er å dra deg inn i hans lille verden gjennom en hel utgivelse, til og med på hans korte EP-er. A New Place 2 Drown en guidet tur inn i hans rare hverdag med broren. Her får du hans sedvanlige form for jazz, hip-hop og herlig poesi av noen tekster. Det hele er pakket godt sammen i Archys solide produksjon.

A New Place 2 Drown har et mye større fokus på det instrumentelle enn hva vi hørte på 6 Feet Beneath the Moon, som gjør det ganske ulikt debutalbumet. Likevel har man sanger som fint kunne passet inn der, som Arise Dear Brother og Ammi Ammi. Disse låtene blir bundet sammen av de mer instrumentelle låtene, slik at du til stadighet følger en rød tråd. Reisen på 37 minutter avsluttes med Thames Water. En låt som klarer å oppsumere det oppslukende albumet på litt over sju minutter.

Archy Marshall sin andre fullengder er et unikt album som ligger i gråsonen mellom soundtrack og album. Likevel er ikke dette noe negativt, men mye heller positivt. Jeg håper å kunne se en hel film hvor Archy og hans bror får fri utfoldelse over alt som skjer. Fremtiden til Archy er i hvert fall vidåpen.