Det svenske bandet bob hund har fra tidlig nittitall gitt oss gode lykkestunder med sin dypt sjarmerende og originale musikk. Kanskje særlig gjennom de tidlige albumene, de som ble gitt ut før årtusenskiftet. For når sant skal sies, har bandet gitt ut noen plater av variabel kvalitet de seinere årene. Med bakgrunn i de siste utgivelsene, var det med en liten dose nøkternhet jeg tok fatt på det nye albumet 0-100.

Etter første gangs lytting var jeg fremdeles en smule skeptisk. Singelen Vi är såå lyckliga som bara olyckliga människor kan bli visste jeg var bra, men hva med de andre låtene? Var dette bare nok en middelmådig bob hund-utgivelse? Heldigvis viste det seg å ikke være sånn. Etter to-tre omganger begynte låtene og stemningene å feste seg i hodet og hjertet. Albumet består rett og slett av en mengde flotte låter!«Spela nu ditt bästa kort», synger Thomas Öberg på åpningslåten og tittelåten. bob hund greier nettopp å spille sine beste kort på sitt niende album, for her får vi catchy refreng, vi får plystring, vi får bob hund sin skeive lyd og skeive syn på livet.

Allerede som låt nummer tre kommer den før omtalte singelen. Den er helt der oppe blant klassiske bob hund-låter som Upp, Upp, Upp, Ner, Nu Är Det Vel Revolution På Gång? og Tralala lilla molntuss. Det er gøy at de har fått med seg Amanda Werne fra Slowgold på gitar og sang.

Så glad 1 gång har et snodig datamusikktema. Det er nesten som lydene fra den gamle spillmaskinen Commodore 64 trer fram fra 80-tallet igjen. Det gjør ingenting, for låten er fengende som bare det. I tillegg har man jo heldigvis de karakteristiske og gode gitartonene fra Conny Nimmersjö. De er ikke bare med og krydrer lydbildet, de er også en særs viktig del av det. Mer fin gitarmusikk får vi på Fallfrukt og Mamma, din jord. Twang, twang!

Låten Impopulärmusik er en smygende og fin låt som åpner med orgel-/synth. «Just nu sjungar alla likadant» er det lett pessimistiske temaet. Mulig det er sånn, men det er sannelig ikke mange som høres ut som bob hund. Det er så godt å ha dem tilbake i form igjen. Det er også godt å vite at de skal spille flere steder i Norge i løpet av våren, sommeren og høsten. Først i rekken er Oslo og Rockefeller, torsdag 16.mai. Det blir garantert en fin opptakt til nasjonaldagen!


Hjemmesiden til bob hund