The Strokes var satt opp som headliner på Øyafestivalen i år. Som vi vet blir det ikke noe av det. Synd for de mange som hadde gledet seg til å se bandet live.

Da debutalbumet Is This It kom ut i 2001 var det mange som geniforklarte New York-bandet The Strokes. De var den nye rockens frelsere og gud vet hva. Og visst var det et bra album fylt av gode låter. Et album som har fått en slags klassikerstatus som bandet ikke har greid å følge opp i ettertid.

Julian Casablanca og de andre medlemmene i bandet er nå ute med sitt sjette album. Det har de kalt The New Abnormal, og det begynner riktig så lovende med låten The Adults Are Talking. Den er en veldig melodiøs og fengende sak.

Det fortsetter for så vidt i ganske fin stil et stykke utover i plata. Både Brooklyn Bridge to Chorus og Bad Decisions er helt greie låter. Sånn omtrent halvveis mister imidlertid undertegnede interessen og begynner å gjespe. Ikke fordi det er direkte dårlig, det er bare, tja, uinteressant. Hva skjedde? Gikk bandet tom og mistet gløden? Umulig å si, men dette kunne blitt en ganske bra mini-LP, i stedet blir det et helt middels album.

Den desidert beste låten har de altså satt først på albumet, og det er jo for så vidt lurt. Jeg skulle bare så gjerne ønsket at de greide å følge opp utover i albumet. Velkommen til Norge og bedre lykke neste gang, må være vårt budskap til The Strokes.
Hjemmesiden til The Strokes