På sin fjerde utgivelse som Moneybrother hevder han selv å virkelig ha kontroll.
Som alltid er det et forholdsvis forutsigbart album vi får levert, men nå er det vel heller ikke noe ønske fra artistens tilhengere at han skal finne opp kruttet på nytt hver gang, og med sin sedvanlige blanding av punk, soul og rock leverer han varene og sjarmerer igjen, gitt.

Real Control er riktignok en smule mer rufsete enn sine forgjengere – Moneybrothers punkehjerte har nok slått ekstra kraftig denne gangen. I tillegg introduseres vi i større grad enn tidligere for elementer av ska og reggae, noe dette låtmaterialet kler bedre enn de fleste. Og la oss for all del ikke glemme Moneybrothers band og eksepsjonelle syngemenn som tilfører alle hans plater den vanvittige energien som er blitt et varemerke – de er fortsatt med, og inderligere enn noen gang.

Men Moneybrother er mer enn energi. Han er også en sweetheart med mye kjærlighet å melde, men selv om det smelles til med en velkjent powerballade her og der forblir nok denne plata mer en festplate (riktignok med et noe forvirrende mål) for sommerbruk enn noe annet.
Generelt er det mye bra med denne plata som det meste Moneybrother leverer, men særlig kontrollert er det altså ikke. Vil du ha det beste av Moneybrother er det altså fortsatt Blood Panic fra 2003 som gjelder.

6/10


www.myspace.com/moneybrother