Tied to a Star er det andre rene soloalbumet fra J Mascis, best kjent som vokalist og gitarist i det legendariske indiebandet Dinosaur Jr. For de som ikke liker at vokalen til Mascis ofte ligger dypt begravet blant forvrengte gitarer på Dinosaur Jr sine utgivelser, må denne plata være et velkomment supplement til Several Shades of Why fra 2011. Her ligger dog også problemet med Tied to a Star, nerven i sangene og det karakteristiske gitarspillet må ofte vike når Mascis velger en mer nedstrippet tilnærming til sangene sine. Lydbildet er pent og klart, med fokus på stemmen og en akustisk gitar, og der hvor Mascis fyller inn med trommer og elektrisk gitar nærmer sangene seg mer kjedelig midtempo rock, enn Mascis på sitt beste.

Platen starter bra med Me Again, som har en fin melodi som fremhever Mascis unike stemme, og et falsettorefreng som minner om Bon Iver, nye indiehelter inspirerer gamle. Every Morning er blant platas mer energifylte, og det er først på påfølgende Heal the Star problemene melder seg. Sangen høres ut som en akustisk versjon av en Dinosaur Jr. b-side, og er første av flere uinspirerte, midtemposanger. Men det finnes noen flere høydepunkter på Tied to a Star, og felles for dem er at de fokuserer på stemmen til Mascis og hans akustiske gitar. Wide Awake er en tidsriktig indieballade (med Chan Marshall på gjestevokal) , med flott, drivende fingerspill.

For de som følger alt J Mascis foretar seg vil nok Tied to a Star være et fint tilskudd til hans andre utgivelser, men om dette albumet er interessant nok til å skaffe han mange nye fans, tviler jeg på.

J Mascis kommer til Oslo og Parkteateret 18 desember