The Northern Belle har på sine to forrige studioalbum framstått som et americanaband, eller rettere sagt: nordicanaband. I fjor bodde låtskriver og vokalist Stine Andreassen tre måneder i Nashville, men det har ikke ført til mer countrypreg. I stedet We Wither, We Bloom er et strålende popalbum som slekter på Californias vestkystpop à la Fleetwood Mac, Haim og Jenny Lewis. Andreassen synger ofte tostemt sammen med sjumannsbandets harmonisanger Marie Tveiten.

De fleste låtene er fengende, så som den fantastiske åpningen med singlene Gemini og yachtrocklåta Remember It. Førstnevnte starter rolig, for så å eksplodere og bli ei uimotståelig poplåt, komplett med en rå elgitarsolo.Så tar The Northern Belle det hele pent ned igjen med den akustiske balladen How Deep, med Johanne Flottorp på hardingfele. Det er strykere på den enda bedre folkballaden Born To Be A Mother og den vakre Two Minds, som har et herlig driv og steelgitarsolo.

HØR OGSÅ: The Northern Belle sin spilleliste «Weekend Flowers»

Tailor Made er ultrafengende, luftig pop med massiv vokal og akustisk gitar. Enda en singlekandidat! Jeg syns teksta er best på tredjesinglen Late Bloomer, men jeg digger barytongitaren til Bjørnar Ekse Brandseth.

Lonely er en stemningsfull ballade som åpner med en skarptrommefigur, etterfulgt av et herlig klimaks før den avsluttes på samme måte som den startet. No Clue er platas countrylåt, med mye steelgitar, hardingfele og et herlig refreng. Country med hardingfele er en sjeldenhet!

Min favorittlåt Evelyn er luftig, dansbar pop med steel/felesolo og hadde fortjent å bli en stor radiohit. Nevnes bør også Love Of Mine, som har stemningsfulle østlige/indiske bratsj-klanger og en lekker melodi.

We Wither, We Bloom har fått et flott, brodert cover og byr på gode tekster som ifølge presseskrivet er en utforskning av forhold og relasjoner og hvordan de kan blomstre og visne. Dette bør bli det endelige gjennombruddet for The Northern Belle, som også bør være en klar kandidat til Spellemannprisen 2020 i popkategorien!