All Days Are Nights: Songs For Lulu er blitt en trist og varm hyllest til en elsket mor. Midt opp i fortvilelsen over å se sin mor Kate McGarrigle tape kampen mot kreften gikk Rufus Wainwright naturlig nok dypt inn i musikken. Resultatet er nakent og hudløst album hvor den karakteristiske stemmen og det følsomme pianospillet til Wainwright bærer hele plata.

All Days Are Nights: Songs For Lulu er klassisk i sitt uttrykk, og nok et sprang bort fra sjangerleken og de sofistikerte poplåtene som har preget tidligere skiver. Multitalentet viser nok en gang at han er mer enn en singer/songwriter. Tilnærmingen til ”the american songbook”, Judy Garland og tilhørende klassikere, og arbeidet med hans første opera Prima Donna er flere bevis på hva som bor i Wainwright.

New Yorken Wainwright innleder skiva med en forvirret kjærlighetserklæring til byen med det store hjertet, mens han i Martha setter ord på sorgen og tar oss med inn i de vanskelige forholdene i musikerfamilien, som foruten søster Martha, også inkluderer faren Loudon Wainwright III:

Martha it's your brother calling
time to go up north and see mother,
things are harder for her now
and neither of us is really that much older than each other anymore.

Martha it's your brother calling
have you had a chance to see father?
Wondering how's he doing and
there's not much time for
for us to really be that angry at each other anymore.


Men det vakre og det skjøre oppleves likevel ofte som skisser og stemninger. Plata insisterer på at lytteren tar seg tid til å gå inn i tekstene, og ikke minst krever det tilstedeværelse når Wainwright tonesetter tre sonetter av Shakespeare. Musikalsk oppleves det ikke interessant, og da fungerer det bedre på den vakre avslutningen Zebulon hvor Wainwright ser tilbake på livet mens moren kjemper sin kamp på sykehuset i barndomsbyen Montreal.

Where ya been, Zebulon?
Let's meet up, why not tonight?
In the lane behind the schoolyard,
and we'll have some tea and ice cream


All Days Are Nights: Songs For Lulu er et modig og hudløst uttrykk, men ikke noe referanseverk. Det finnes mindre krevende innføringer i Wainwrights musikalske univers – bedre også.
Rufus Wainwright.com