Stonerkvartetten fra Austin Texas, The Sword, er ute med sin tredje fullengder. Etter den knakende gode debutskiva "Age Of Winters" kom en aldri så liten nedtur med "Gods Of The Earth". Tredjeskiva; "Warp Riders" har altså en voksen rolle den skal fylle med både å følge opp og overgå. For litt siden kom det en smakebit med låta "Tres Brujas" som ga hint om at dette her fort kunne bli riktig så fett.

Idèt en kort intro toner ut smeller det til. Et heftig tempo og solid stoner-riffing tar oss gjennom en instrumenal og drivende god "Acheron/Unearthing The Orb" som første låt. Deretter er det godlåt nr to "Tres Brujas" sin tur. The Sword kjører hardt på sin halvpsykedeliske, 70-tallsinnspirerte tungrock. Sounden er den samme som før, men produksjonen et hakk opp. Digg. Det kommer et par helt greie låter før det virkelig tar av igjen halvveis ut i "Astraea's Dream". Nok en instrumental som mot slutten høres ut som et Sword på speed. Låta "Night City" mot slutten er en real partylåt og hele skiva avsluttes episk, eller så langt The Sword kan være episk da, med "(The Night The Sky Cried) Tears Of Fire"


"Warp Riders" når ikke helt opp, men er en solid nr to. Det er litt for lite sylskarpe riff og uttrykket blir en smule ensformig. Allikevel er det gjennomgående høy kvalitet. Det er jo ikke uten grunn at de har vært med som support for Metallica på siste verdensturnèen og før dette skjedde hadde en superhit på Guitar Hero. Ingen tvil, The Sword er fett! Men her mangler de det lille ekstra.

The Sword på Myspace
Swordofdoom.com