Siden sist har Fjorden Baby! rukket å skaffe seg ny bassist, spilt på By:Larm et par ganger og gått grundig lei av å måtte svare på spørsmål om bergensbølgen.

Skoa er pussa blankere enn sist og der de før prøvde å kjøre i 100 km/t på andre gir har de nå gira opp til femte. Det er tydelig at de er fem individualister for referansene er mange og spriker i alle retninger på godt og ondt. Her har gjengen fra Loddefjord gått "all in" som det heter i kortspillet poker. Selv beskriver de musikken sin som sex, død og disco.

Mellom kvasse synther og freshe basslinjer går nødrim og fiffige ordspill hånd i hånd. Like gangster som Vaular og like forvirra som Nilsen. Den markante, til tider ekkofylte bassen slår meg i bakken, den støyende synthen plukker meg opp og de funky rytmene geleider meg inn i danseskoene.

De første fem låtene er full fart før vi får en pause ved spor seks, Som På TV. Platas første ballade og den beste låta på plata, med en aldri så liten gitarsolo. Mindre disco, mer hjertesmerte med en sår og akkurat passe klein tekst til. ”Eg drikker hundre netter, det blir jo alltid lettest, å bli med nye kvinner, som røyker sigaretter”

I Løp Av En By er også en av platas beste låter. Trommer og en grungeinspirert basslyd innleder låta før en energisk synth slenger seg med. ”I løp av en by, alle ble alle, alt ble det samme, eg løper, eg vet issje koffor du løper etter meg”

Det er lekent og fartsfyllt. De råeste elementene av punk og ska fra debuten er bare så vidt å spore, men desto mer dub og new wave. At den nye bassisten er en stor fan av New Order kommer tydelig frem. Selv referanser til metall er å finne på enkelte låter. Det er eksplosivt og kaotisk. Arrogant og tiltrekkende.
Alikevel når det ikke helt opp på pidestalen, de blir hengende og dingle etter hendene da det til tider blir litt vel kaotisk og rett og slett masete. Det er for mye som foregår på en gang, imens enkelte partier av enkelte låter blir monotone og småkjedelige. Men det er også det eneste jeg har å utsette på plata. Fantastiskt famlende tekster som passer det sære lydbildet perfekt og gjør det hele til en akkurat passe schizofren opplevelse.

Se Deg Rundt i Rommet ligger i sin fullhet ute til streaming, deling og kjøp her på musikknyheter.no.

Ikke glem å få med deg Fjorden Baby! på Øya i
August.Besøk hjemmesiden til Fjorden Baby!