Bak artistnavnet Proviant Audio skjuler 18-år gamle Mathias Stubø seg. En energisk og multitalentfull kid med en hånd på de fleste instrumenter, og er samtidig en stødig produsent. Man hører i hvert fall at han elsker beats og spiller trommer. Gjennom familien har han en bakgrunn med Jazz, og musikkens hans er som New York når det kommer til mennesketyper. En kreativ smeltedigel av sjangere, der han reiser innom jazz, funk, hiphop, dub, reagge etc.

”Starten På Alt” er en 8 minutter lang jazzete suppe, som bringer minnene til gode gamle britiske The Herbaliser på sine beste dager. Men fremfor klassiske trip hop beats er musikken krydret med herlige dansbare basslinjer. På ”All This Time” har han også med seg sangeren Lill Ida Næsheim, som legger et ekstremt catchy refreng. Denne låta vinner alene årets sommerhit, og kommer til å plage klubbgjester på dansegulvet langt ut i de små timer over hele Norge.

”Hey Lets Do It!” er også en helt utrolig god låt, som skiller seg klart ut fra mengden. Basslinjen som kommer inn rett før minuttet er noe av det mest funky undertegnede av hørt på årevis, og akkurat som all musikken til herr Stubø, er det en fryd å lytte til komposisjonen, og hvordan det hele er bygd opp fra start til slutt.

Alt i alt er det den perfekte sommerskiva, og høres ut som alt fra lounge aktig Jaga Jazzist, til rett og slett god funk med dansefot. Retro musikk møter moderne electronica, og resultatet er intet mindre enn en av de beste utgivelsene i år. Ikke bare i Norge, for dette har skikkelig internasjonal kvalitet. Ved siden av de mer umiddelbare "hitlåtene" er dette også et kvalitetsprodukt av et album som vokser på deg. Hvis du gir denne noen timer i spilleren, blir du belønnet med masse uoppdaget magi. Dette er helhetlig kanskje en av de beste norske platene på flere år.

Så anskaff deg Real Love Tastes Like This!, hopp oppi hengekøya. Nyt en kald sommerøl, mens du lar låten ”Who’s Got Soul” kjærtegne ørekanalene dine.


PS! Musikknyheter.no fikk også gleden av å overvære Proviant Audio live med fullt storband, noe som er en opplevelse i seg selv, med full blåserekke, trommis, gitarist, bassist osv. En konsertopplevelse som absolutt anbefales. Spesielt nå som flere kjenner til musikken blir det helt sikkert ikke like glissent på gulvet.


Hør hele albumet på Wimp