Når Red 7 endelig gir ut en EP, er det mange som har ventet på dette i mange år. EBM-bandet fra Tønsberg startet opp helt tilbake til 1999, men den gang som soloprosjektet til Lorry Kristiansen (Zeromancer). Det tok imidlertid ikke lang tid før det vokste seg opp til et fullt band, som spilte en rekke festivaler og konserter. Prosjektet ble imidlertid lagt på is i 2008 på grunn av mye fokus på Zeromancer. Så hørte man ikke noe mer. Før nå.

Silence Hotel, som slippes imorgen på Gymnocal Industries, har blitt en dønn solid EP, med et deilig lydbilde, som kombinerer mørk EBM med både røffe og vakre gitarer og fet vokal. Åpningssporet Murder Sound høres umiddelbart veldig ut som tidligere nevnte Zeromancer. Men vent litt.. Dette er jo faktisk en gammel ZMR-låt, men i ny forpakning. Tøft og gøyalt. Meget positiv start på utgivelsen.

Two Down følger bra opp. Utrolig fete og mørke synthriff. Monotont og deilig. Hadde vært veldig kult å oppleve det her live! Også Things Undone oppleves som en skikkelig godbit. Det slår meg også at vokalist Håkon Tornes tidvis høres ut som kjærlighetsbarnet til Alex Møklebust og Marilyn Manson. Det er jo fysisk umulig, tenker du? Jeg er ikke så sikker på det. Dette er også den sinteste låten på skiven, men samtidig som den er direkte, har den også mange lag. Her er mye deilig lyd!

For meg blir det imidlertid tittelsporet Silence Hotel som stikker seg aller mest frem og blir min favoritt på EPen. Litt deprimerende og angstfylt, men samtidig med en lys side og en helt fantastisk vokal fra gjestevokalist Kirsti Hillidge . Jeg har hørt en god del på alle låtene nå, men har nok hørt aller mest på denne her. Et lite kunstverk!

Alt i alt kan altså Red 7 være godt fornøyd med denne utgivelsen, og jeg håper å få se dem på scenen etter hvert, for jeg ser for meg at det kommer til å bli smått magisk.