Du snakker om forbedring fra debutplata! 30 år gamle Anna Lotterud fra Gjøvik albumdebuterte i 2017 med Lovers under navnet Anna Of The North. Den anonyme plata var preget av programmering og synther, skrevet sammen med og produsert av Brady Daniell-Smith. Det eneste som imponerte meg var stemmen hennes.

Den engelske indiegiganten Play It Again Sam Records gir også ut oppfølgeren Dream Girl, der hun benytter en rekke produsenter. Jeg kjenner igjen Patrick Wimberly, som har jobbet med Solange, og Askjell Solstrand, som har produsert Sigrid og her gjør Annas følelsesladde duett Reasons med Charlie Skien (kjent fra duoen Verdensrommet).

Albumet er utstyrt med et artig cover der Anna Of The North iført englevinger liksom har falt ned fra himmelen og ødelagt panseret til en gammel amerikansk bil. Dessverre opplyser det ikke om musikere. Synd, for det hele er velspilt og ar mange organiske instrumenter (kontra de syntetiske på debuten). To av de beste låtene er fengende, leken gitarpop med uimotståelige refrenger: Dream Girl og My Love.Tekstene handler generelt om å leve for seg selv etter et samlivsbrudd. Lonely Life er dansbar, 80-tallspreget pop med jazzgitar à la George Benson. I samme gate ligger What We Do, som høres ut som d'Sound på sitt beste.

En annen favoritt er Thank Me Later, som er spretten, soulinspirert pop med super koring. Jeg mistenker også Anna Of The North for å stå for vokalmagien på den elegante balladen Used To Be, som også byr på en retro synthsolo. Det er lett å trekke paralleller med AURORA på den dansbare Playing Games. Men det gjelder ikke de andre låtene på denne varierte plata.

Balladen When R U Coming Home har en fin melodi, men produksjonen er dessverre klisjépreget og tidstypisk for dagens popmusikk. Eneste minus på albumet er den kjedelige avslutningslåta If U Wanna.

Men standarden er høy på de andre låtene på Dream Girl, som etter min mening bør kunne konkurrere med Sigrid om "årets beste norske popplate". 4 av 5 stjerner i Mojo tyder på at også utlandet har fått med seg at Anna Of The North har utgitt et glimrende album!