Til tross for gode tilbakemeldinger som liveband, samt flere gode og ikke minst fengende låter, så klarer likevel ikke The Captain & Me å følge helt opp eventuelle forventninger på sin andre plate. For selv om balkancountryen man finner på Leave Your Friends And Family er både festlig på det smittsomme planet og helt umulig å ikke bli i godt humør av, så blir det også litt for mye av det gode. Spesielt mot slutten av platen blir låtene litt vel langdrygd, og det hadde ikke skadet om de hadde kortet inn noen av låtene.

Likevel, de positive sidene er i overtall. Mye grunnet en knallåpning, med både fengende festlige låter og gode tekster. For allerede på åpningssporet synges det ”We’re going away today”, og det er nettopp det man gjør på denne platen, der man tar musikalske svippturer til både Mexico, California og ikke minst, som allerede nevnt, Balkan. Bedre kan man knapt gjøre det, festen er i gang, og den når sitt største høydepunkt allerede på den andre låten. For med låten Happy New Year har The Captain & Me laget en av årets beste låter signert et norsk band, og den er av et slikt kaliber at har den først fått feste inne i ens hode, ja da slipper den aldri. Irriterende? Nei, faktisk ikke, for den er så sinnsyk kul.

Men denne er langt i fra den eneste låten som gjør Leave Your Friends And Family til en real partyplate. Både Franz Mesmer, Saddle Up Your Horses og Give Up er låter som det er vanskelig å sitte rolig til, mens Outside The City Gates er av den mer laidbacke typen som man bare må like. Også låten Roadhouse By The Sea er en av de man bare må falle for, med en kul melodi i bakgrunnen og platens beste tekst som det viktigste. Aldri før har vel en liten spøkelseshistorie fungert så godt som en låt som det den gjør her?

Mot slutten blir det, som sagt, litt kjedeligere, og låtene klarer ikke å holde opp verken intensiteten eller sin sprudlende utstråling. Men det får man heller prøve å se bort ifra, og istedenfor glede seg over de to første tredjedelene.

6/10


Offisiell side

The Captain & Me på myspace