Da indie- kongen Gerard Love (Teenage Fanclub) tidlig i vinter bekreftet at han sammen med fire skotske venner skulle komme med soloprosjekt, var det få fans som ikke hoppet av glede, og resultatet lever helt klart opp til forventningene.

Bandet Lightships består av Dave McGowan (gitar, Teenage Fanclub), Brendan O’Hare (trommer, fra første sammensetning av Teenage Fanclub), Tom Crossley (fløyte, International Airport og The Pastels), Bob Kildea (bass, Belle & Sebastian), og Love selv på vokal.

Electric Cables ble sluppet 2. april, og er det perfekte soundtracket til våren og sommeren. Med 10 magiske låter drømmer man seg lett bort, og det kan nesten se ut på coverbildet som at albumet skal forestille en forhekset skog. Gjennom sanger som Photosynthesis, Muddy Rivers, og Every Blossom skjønner man at dette ikke er langt fra sannheten.

Det er tydelig at Love har hatt mange av disse låtene på lur lenge, og at han har hatt lang tid til å perfeksjonere de. Han er tydelig inspirert av Teenage Fanclub, og det minner mye om det de kom med under sine "glory days" på 90- tallet. Plata kan også minne om Camera Obscura sine første album fra tidlig på 00- tallet, og vokalen minner til tider om (en mindre deprimert) Elliot Smith.

Selv om de fleste sangene på albumet ikke holder spesielt høyt tempo, så er det langt ifra å bli kjedelig. Hele albumet er en vårlig og romantisk symfoni, og Love har holdt det han lovet før albumslipp; Electric cables skal være en blanding av "tremolo, delay and flute".

Denne plata kan lyse opp en hvilken som helst dårlig dag, og det er umulig å ikke smile når man hører gjennom disse ti sangene. Så selvom du ikke er indiefan, burde du ofre 40 minutter til Electric Cables og Lightships.

Låtfavoritter: Silver and Gold, Girasol, Sunlight to the Dawn.


Electric Cables album stream

Lightships sin profil hos plateselskapet Domino
Lightships på tumblr