Katzenjammer har skaffet seg et stort internasjonalt publikum takket være hyppig turnévirksomhet verden over. Tre år etter debuten Le Pop kommer A Kiss Before You Go, som faktisk gikk rett inn på 7. plass i Tyskland!

Det er et streitere album, med mindre galskap, humor og vræling enn før. Men det er stor oppfinnsomhet i arrangementene av de 12 låtene, som typisk nok framføres på et vell av (ofte eksotiske) instrumenter.

A Kiss Before You Go åpner med det korte tittelkuttet, som er i stil med musikalen Cabaret, etterfulgt av radiohiten When The Laughter's Gone og den (bokstavelig talt) søte og like fengende Cherry Pie, som framføres akustisk med bl.a. ukulele, vaskebrett, piano og plystring.

Mindre vellykket er Oslo-kvartettens langsomme tulleversjon av Genesis-hiten Land of Confusion. Dessuten er Lady Marlene kjedelig kabaretpop, og Soviet Trumpeter ganske slitsom. Cocktails And Ruby Slippers stjeler forresten noen takter fra debutplatas Tea With Cinnamon.

Men jeg elsker Katzenjammers versjon av Robert Ellis Orralls Rock-Paper-Scissors, som er herlig countrypop med "gammeldans-beat", den freske rockeren Loathsome M og 60-tallspop-pastisjen Shepherd's Song.

A Kiss Before You Go er et godt og underholdende album, hakket bedre enn debuten, og jeg håper låtene blir enda bedre i live-tapning. Men jeg føler at Katzenjammer heller ikke her får ut hele sitt potensial, selv om de nærmer seg.www.katzenjammer.no