Fysisk Format er et av de mest spennende labelene i norsk musikk for tiden, og fórer oss til stadig med grom musikk som ikke engang blir tatt i med jerntang av de større selskapene. Og bra er det. La Casa Fantom har drevet på i elleve år nå, og har etter sigende spilt over 350 konserter i 25 land. Det står det respekt av, og minner om et band som jobber knallhardt. Og nå er de altså belønnet med å bli en del av kretsen rundt platasjappa Tiger.

La Casa Fantoms nyeste plate, Selection By Elimination, er preget av et mørkt og møkkete lydbilde. Vi får litt av hvert hva sjangere angår, både punk, stonermetall og mer klassisk svartmetall. Forsterkerne de bruker er sjøllaget og de bor i skogen. Mye likt amerikanske Wolves In A Throne Room, som de på enkelte låter også minner om musikalsk sett. Dessverre litt dårligere. La Casa Fantom er definitivt best når de er seige og på lavt turtall, men for ofte faller de for fristelsen til å sette opp farta. Hvis de hadde rendyrka stonersvartmetallen de for eksempel gjør på Søvngjenger eller Golden Promise kunne dette blitt en god skive, men dessverre havner de litt midt i mellom flere ting, noe som sjelden er en god ting. De vil være både og, fremfor å spisse det de er gode på. De fire første låtene på plata er flere hakk bedre enn de siste fire, med en Cumshots-pastisj i midten som jeg ikke helt klarer å bestemme meg for hva jeg synes om, og det er veldig synd at de ikke klarer å holde momentumet oppe. Out Et Le Brie for eksempel, er en veldig uinteressant låt. Heldigvis er den da også platas korteste, men kunne lett vært unngått sammen med Smoking Holy Books. Clean-vokalen på sistelåta faller helt igjennom, og ødelegger mye for det som kunne vært en fin avslutning på plata.

Tekstmessig veksler de mellom norsk og engelsk, og har en tematikk som de forsåvidt kler godt. Dystert og jævlig. Sammen med den skitne lyden danner det et bilde som er det norske skogsmørket verdig. Hadde de også holdt seg seige og virkelig tunge hele veien hadde helheten også blitt mer troverdig og vellykket.

La Casa Fantom er en duo, og kanskje hadde Selection By Elimination vært enda fetere med en gitarist eller to, men det blir bare spekulasjoner. Tilløpene er der, men i lengden faller det rett og slett igjennom.
La Casa Fantom på nett